Monday, December 04, 2006

Leul se zburleste la valute..



In graficul saptamanal al EURRON se observa ca ne apropiem de suportul aparat agresiv de BNR in vara anului trecut (3.40). O cadere sub acest prag ar putea determina BNR sa intervina din nou, desi exista destul de multe sanse sa nu o faca si de data aceasta.

Astazi BNR a folosit pentru prima data dupa mult timp o parghie mai voalata de control a cursului de schimb, determinand reducerea dobanzilor prin atragerea a mai putin de 100% din oferta de lei a bancilor din sistem astfel ducand la micsorarea diferentialului de dobanda fata de alte piete, in incercarea de-a reduce apetitul speculatorilor transfrontalieri. (Sursa: ZF)

Daca insa cursul va cadea nestingherit sub 3.40, BNR ar putea interveni la trecerea prin anumite suporturi tehnice cum ar fi 3.35, 3.20, 3.00 sau prin orice alt suport ales de guvernatorul Isarescu:))



USDRON este in cadere libera intocmai cum se afla si dollarul pe pietele internationale (vs. alte monede, in special EUR si GBP). O interventie in forta a BNR pe piata EURRON (in principal) se va face insa simtita si pe USDRON.

No comments: