Wednesday, March 14, 2007

DJIA, BET si BRD



Graficul de mai sus al Dow Jones Industrial Average Index include si evolutia de astazi (neincheiata), dupa inchiderea bursei de la Bucuresti. Se observa ca dupa ruperea liniei de trend ascendent, caderea a fost violenta, urmata de o revenire care a fost complet anulata in sedinta de ieri. Astazi (dupa inchiderea de la Bucuresti), caderea a continuat, dar media mobila de 200 zile pare a fi un suport redutabil.



Evolutia indicelui BET a fost oarecum in tandem cu cea a indicelui DJIA in ultimele saptamani, iar revenirea din cazul DJIA pana ieri a fost replicata si de BET pana la ultima retragere Fibonacci (61.8%) a caderii de la 9.114 la 7.992 de unde astazi s-a retras urmand caderea DJIA de ieri.



Din indicele BET, astazi cea mai afectata a fost BRD, care de asemenea s-a oprit la ultima retragere Fibonacci (61.8%) din corectia ascendenta a caderii de la 23.6 la 19.8 urmand astazi o noua cadere violenta (deschizand cu gap sub media mobila de 50 zile) ce a anulat aproape toata revenirea din ultima saptamana, intocmai ca la indicele DJIA.



Corectia la BRD poate continua in urmatoarele zile sau saptamani pana la vechea rezistenta transformata in suport de la 17.7 ce coincide cu ultima retragere Fibonacci (61.8%) a cursei ascendente de la 14 la 23.6. Pana acolo, linia de trend ascendent aflata acum la 19.5 sau media mobila de 200 zile aflata acum la 18.5 pot constitui suporturi intermediare.

No comments: