Sunday, March 25, 2007

To Be Bullish or Not To Be Bullish - SIF5, BET-FI, BRD, BET, BET-C ? :-)

SIF5..



BET-FI..



BRD..



BET..



BET-C..

Profetzii despre trecut..SIFe si BET-C :-)



In comentariul din 1 noiembrie 2006 atasam graficul saptamanal cu o proiectie de pret pentru SIF1 (sus).




Deasupra se gasesc graficele saptamanal si zilnic curente al SIF1. Se observa ca pretul a intepat extensia Fibonacci de 161.8% intrand marginal in zona de rezistenta si retragandu-se apoi spre maximele din iarna anului 2006.



In comentariul din 18 octombrie 2006 atasam graficul saptamanal cu proiectia de pret pentru SIF2 (vezi mai sus).





Deasupra se gasesc graficele saptamanal si zilnic curente al SIF2. Observam ca pretul a inaintat pana foarte aproape de extensia Fibonacci de 161.8%, intorcandu-se apoi spre maximele din iarna anului 2006.



In comentariul din 1 noiembrie 2006 atasam graficul saptamanal cu proiectia de pret pentru SIF3 (vezi mai sus).





Deasupra se gasesc graficele saptamanal si zilnic curente al SIF3. Se observa ca pretul s-a oprit initial la extensia Fibonacci de 161.8%, s-a retras apoi a revenit si a intrat in zona de rezistenta de unde s-a intors temporar, acum reintrand din nou in zona de rezistenta.



In comentariul din 17 octombrie 2006 atasam graficul saptamanal cu proiectia de pret pentru SIF5 (vezi mai sus).




Deasupra se gasesc graficele saptamanal si zilnic curente al SIF5. Intocmai ca si SIF2, SIF5 a inaintat pana la intrarea in zona de rezistenta dar a fost respins inapoi spre maximele din iarna lui 2006.



In comentariul din 29 octombrie 2006 atasam graficul saptamanal cu proiectia de pret pentru indicele BET-FI (vezi mai sus).




Deasupra se gasesc graficele zilnic (sub forma de linie construita dupa preturile de inchidere) si saptamanal (sub forma de lumanari) curente ale indicelui BET-FI. Se observa ca indicele a urcat pana la extensia Fibonacci de 161.8% (pe graficul zilnic) si a fost apoi respins pana la suportul reprezentat de maximele din iarna anului 2006. Pe graficul saptamanal se observa ca indicele a intepat extensia Fibonacci si s-a intors violent, incercarea de a reveni apoi in zona de rezistenta fiind oprita exact la pragul de 66.000 de puncte de la extensia Fibonacci de 161.8% (extensia este trasata la preturile de inchidere).


In comentariul din 1 noiembrie 2006 atasam graficul saptamanal cu proiectia de pret pentru indicele BET-C (vezi mai sus).




Deasupra se gasesc graficele saptamanal si zilnic curente ale indicelui BET-C. Observam ca indicele a intrat in zona de rezistenta strapungand extensia Fibonacci de 161.8% si transformand-o momentan in suport. In graficul zilnic se observa insa ca intrarea in zona de rezistenta a fost respinsa repede si violent, indicele reintrand pe o panta ascendenta si incercand acum sa reintre inapoi in zona de rezistenta.

Saturday, March 17, 2007

Gold starts rising again..



As mentioned in a previous post on Gold, the upper rising channel resistance triggered a correction sending the price towards the lower rising channel support and stumbling over a previous resistance turned support around 630 - 635 area which ended the correction. The COT numbers fell towards the support around -130K and should have started rising, as we will probably notice in the next week COT report. If the 655 - 660 previous resistance turned support and now turned resistance again area gives in, the gold bullish march should be back on its track to full retracement towards last year's highs (around 730).

Thursday, March 15, 2007

Four Guiding Principles of Market Behavior

These four driving principles of market dynamics are rationale, based on Human Behavior, and have survived the test of time. These principles can be mathematically quantified; they are more than subjective pattern recognition.

Four Guiding Principles of Market Behavior

Principle 1: A Trend is More Likely to Continue its Direction than to Reverse

Trend is a clearly defined pattern of higher highs and higher lows, often within a channel. Once a trend is established, it takes considerable force and capitalization to break trend.
"Fading" a trend is a low-probability endeavor and the greatest profits can be made by entering reactions or retracements following a counter trend move and playing for either the most recent swing high or a certain target just beyond the most recent swing high.

Principle 2: Trends End in Climax (Euphoria/Capitulation)

Trends continue until some external force exerts convincing pressure on the system in the form of sharply increased volume or volatility. This typically occurs when we experience extreme “continuity of thought” and euphoria of the mass public (that price will continue upwards forever).

However, price action - because of extreme emotions - tends to carry further than most traders anticipate, and anticipating reversals still can be financially dangerous. In fact, some price action becomes so parabolic in the end stage that up to 70% of the gains come in the final 20% of the move.

Principle 3: Momentum Precedes Price

Momentum - force of buying/selling pressure - leads price in that new momentum highs have higher probability of resulting in a new price highs.

Stated differently, expect a new price high following a new momentum high reading on momentum indicators (including MACD, momentum, rate of change). A gap may also serve as a momentum indicator.

High probability trades occur after the first reaction following a new momentum high in a freshly confirmed trend.

Principle 4: Price Alternates Between Range Expansion and Range Contraction

Price tends to consolidate (trend sideways) much more frequently than it expands (breakouts). Consolidation indicates equilibrium points where buyers and sellers are satisfied (efficiency) and expansion indicates disequilibrium and imbalance (inefficiency) between buyers and sellers.


Source: Four Guiding Principles of Market Behavior

Wednesday, March 14, 2007

SIF2, SIF5 si BET-FI




SIF2 a deschis cu gap astazi, indreptandu-se spre suportul puternic din jurul mediei mobile de 200 zile. Cele doua grafice zilnice ale SIF2 de mai sus evidentiaza un potential target al acestei curse descendente, daca SMA200 cedeaza: 2.25 ce reprezinta atat extensia de 161.8% a cursei ascendete de la 2.73 la 3.52 cat si retragerea Fibonacci de 61.8% a cursei ascendente de la 1.43 la 3.52.


Mai sus avem graficul saptamanal al SIF2 unde se observa ca pretul se afla la un alt suport important, media mobila de 50 zile, care poate insa ceda.


Intocmai precum SIF2, SIF5 deschide cu gap si se propteste in SMA200. Folosind aceleasi observatii ca mai sus in cazul SIF2, un potential target pentru aceasta cursa descendenta a SIF5 este 2.55.


Ca si SIF2, SIF5 testeaza media mobila de 50 zile pe graficul saptamanal.


Mai sus avem graficul saptamanal al BET-FI unde observam ca media mobila de 50 zile se constituie in suport momentan. Daca acesta cedeaza, pragul psihologic de 50.000 (si 50% din cursa ascendenta din vara trecuta si pana in ianuarie 2007) va fi urmatorul suport (sau SMA200 de la 51-52.000 puncte), ultimul suport gasindu-se la ultima retragere Fibonacci (61.8%) de la 46-47.000 puncte.

DJIA, BET si BRD



Graficul de mai sus al Dow Jones Industrial Average Index include si evolutia de astazi (neincheiata), dupa inchiderea bursei de la Bucuresti. Se observa ca dupa ruperea liniei de trend ascendent, caderea a fost violenta, urmata de o revenire care a fost complet anulata in sedinta de ieri. Astazi (dupa inchiderea de la Bucuresti), caderea a continuat, dar media mobila de 200 zile pare a fi un suport redutabil.



Evolutia indicelui BET a fost oarecum in tandem cu cea a indicelui DJIA in ultimele saptamani, iar revenirea din cazul DJIA pana ieri a fost replicata si de BET pana la ultima retragere Fibonacci (61.8%) a caderii de la 9.114 la 7.992 de unde astazi s-a retras urmand caderea DJIA de ieri.



Din indicele BET, astazi cea mai afectata a fost BRD, care de asemenea s-a oprit la ultima retragere Fibonacci (61.8%) din corectia ascendenta a caderii de la 23.6 la 19.8 urmand astazi o noua cadere violenta (deschizand cu gap sub media mobila de 50 zile) ce a anulat aproape toata revenirea din ultima saptamana, intocmai ca la indicele DJIA.



Corectia la BRD poate continua in urmatoarele zile sau saptamani pana la vechea rezistenta transformata in suport de la 17.7 ce coincide cu ultima retragere Fibonacci (61.8%) a cursei ascendente de la 14 la 23.6. Pana acolo, linia de trend ascendent aflata acum la 19.5 sau media mobila de 200 zile aflata acum la 18.5 pot constitui suporturi intermediare.